Sokočaninu izvađen ekser iz glave

SRNA - Aleksandra Janković - 18. фебруара 2015. 058.ba

Ekser u glavi

FOČA – Ljekari fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića /66/ sa Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku.

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 časova u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Ekser u glavi

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

„Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri“, istakao je Obrenović.

Ekser u glavi

Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

„Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije“, rekao je Ećimović.

Ekser u glavi

On je zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju, kojom mu je spašen vid.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: