Počela sanacija kritičnih mjesta na putu prema Šćepan Polju

27.03.2015.

Put Foca - Scepan Polje

FOČA – Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” počelo je rekonstrukciju kritičnih dijelova magistralnog puta Foča-Šćepan Polje.

Portparol ovog preduzeća Natalija Kostrešević rekla je Srni da prva faza radova, koja košta 650.000 KM, obuhvata poddionicu od 5,4 kilometara od mosta na Šćepan Polju prema Foči.

“Planirane aktivnosti su rekonstrukcija horizontalnih krivina na pojedinim mjestima, sanacija kosina nasipa, postavljanje odbojnih ograda, produžetak propusta, izrada rigola i podrigolskih drenaža i poboljšanje odvodnje”, rekla je Kostreševićeva.

Ona je dodala da je rok za prvu fazu radova 60 dana, a da je cijela dionica od Broda na Drini do Šćepan Polja podijeljena u tri faze.

U preduzeću “Srbinjeputevi”, kome su povjereni ovi poslovi, kažu da će se raditi na proširivanju kritičnih dionica i nepreglednih krivina, te na izgradnji manjih potpornih zidova i bankina, tamo gdje za to postoji mogućnost.

Raskresivanje rastinja je počelo prije desetak dana, a danas su u posao uvedene i teške mašine, koja su počele zemljane radove.

Dionica od Broda na Drini do Šćepan Polja dugačka je oko 20 kilometara.

Na ovom neuslovnom putu, koji je dio međunarodnog magistralnog pravca Sarajevo-Podgorica, u januaru ove godine poginule su tri djevojke u saobraćajnoj nesreći prilikom slijetanja autobusa u provaliju.

Nakon ove nesreće, građani Foče su blokadom puta tražili njegovu hitnu rekonstrukciju.

Tada je zatraženo i održavanje posebne sjednica Skupštine opštine Foča o stanju magistralnih i regionalnih puteva sa posebnim akcentom na put prema Šćepan Polju.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, 31. marta u 10.00 časova.