SO-e Rogatica – Prihvaćen izvještaj načelnika opštine

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. marta 2015. 058.ba

SO ROgatica

ROGATICA – Odbornici SO-e na danas, 30. marta, redovnoj sjednici razmatrali su i većinom glasova usvojili Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave, u kojoj je zaposleno 98 radnika, tokom prošle godine.

Načelnik opštine, rečeno je na sjednici, svoju aktivnost posebno je usmjerio prema izvršenju budžeta, odluka i zaključaka ošštinskog parlamenta i unapređenju organizacije rada Administrativne službe na planu pružanja usluga građanima. Tu je i angažovanje na realizaciji strateških i operativnih ciljeva iz Strateškog plana razvoja opštine za period 2011-2015. godina i Plana kapitalnih investicija za 2014. godinu kroz koji je na području opštine utrošeno preko 1.378.000 maraka. Realizovano je 8 glavnih projekata i 83 podprojekata od kojih su najznačajniji vodovod i kanaliozacija u gradu i prigradskom naseljima i rekonstrukcija i održavanje puteva u šta je utrošeno više od 780.000 maraka.

Odborenici su usvojili i Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području opštine koji se odnosi na pripremanje i opremanje gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu, koje je saglasno Regulacionom planu, podijeljeno na osam cjelina za čije pripremanje i opremanje bi trebalo da se utroši 3,7 miliona maraka.

SO ROgatica 2

Najviše sredstava trebalo bi da se utroši na uređenje gradskog zemljišta „Sunce“ – 722.000, a onda „Rudo“ sa713.000, „Kruščica“ 645.000, „Stara ciglana“ 513.000 i tako do „Centra“ sa 306.000 maraka.

Usvojeno je i više različitih odluka. Među njima je i odluka o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni korisne površine stambenog i poslovnog prostora koja će za tekuću godinu iznositi 540 maraka po kvadratnom metru.

I na ovoj sjednici razmatrano je i usvojeno više informacija i izvještaja. Tu je informacija o radu i finansijskom poslovanju za 2014. Opštinske boračke organizacije, te javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština Rogatica. Riječ je o Domu zdravlja, koji je prošlu poslovnu godinu okončao sa svega 15.000 maraka gubitaka, što je za 86.000 manje nego što je bio gubitak u 2013. godini, Dječijem vrtiću „Bambi“, čiji menandžment je dobio više pohvala, Centru za socijalni rad, Tuirističkoj organizacji, Narodnoj biblioteci, Centru za kulturu „RadenkoMišević“, JP „Komrad“ i „Vodovod i kanalizacija“.

Ovoj sjednici, uz ostal, prisustvovao je i bivši predsjednik SO-e, Kemo Čamdžija, sada potpredsjedavajući u Vijeću naroda Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: