Zadržana još tri pacijenta zaražena trihinelom

SRNA - Aleksandra Janković - 12. marta 2015. 058.ba

Bolnica-Trihinela

VIŠEGRAD – U Univerzitetskoj bolnici u Foči zadržana su još tri pacijenta iz Višegrada zaražena trihinelom, tako da je trenutno na bolničkom liječenju u ovoj ustanovi ukupno šest pacijenata oboljelih od trihineloze.

Načelnik Infektivnog odjeljenja fočanske Bolnice Jelena Firesku Govedarica rekla je da je od 38 pregledanih pacijenata, šest sa malo težom kliničkom slikom, ali još uvijek bez komplikacija.

Prema njenim riječima, ostali oboljeli su na ambulantnom liječenju, a ima i nekoliko slučajeva koji nemaju trihinelozu, a konzumirali su kobasicu koja je uzrok zaraze.

Ona je pojasnila da je riječ o parazitarnoj infekciji uzrokovanoj trihinelom.
„Među zaraženima ima i djece od dvije godine i starijih i oni su na ambulantnom liječenju“, rekla je Firesku-Govedarica.

Jedan od pacijenata, višegradski mesar Lazar Gajić, koji je napravio spornu kobasicu od mesa domaće i divlje svinje, kaže da je već dvadesetak dana osjećao malaksalost i povišenu temperaturu, ali da je mislio da je dobio upalu mišića od fizičkog napora i rada.

„Dosta je bolje, kako je moglo biti, dobro je. Čini mi se da je kod mene u pitanju srčani mišić, nadamo se da smo stigli na vrijeme“, rekao je Gajić.

Pacijenti su zaraženi kobasicama, pravljenim od mesa divlje i domaće svinje, za koje tvrde da je bilo, i jedno i drugo, pregledano.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,