Planisko dobro „Rogatica“ – Novo ime firme i sadržaji

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. априла 2015. 058.ba

Ranc na Borikama (1)

ROGATICA – Svaki novi dolazak ovih dana na Borike znači i susret sa nekim novim detaljom. Ovoga puta to je saznanje da je Planinsko dobro „Rogatica“ dobilo novo ime. Zvaće se „XXX ranč Borike“ sa starom djelatnošću – uzgoj i zaštita stoke – konja, krava, ovaca i koza uz prateću poljoprivrednu proizvodnju u ratarstvu, i ugosteteljsko-turističke usluge u hotelu „Borike“, reče Zoran Šljivić, koji je nedavno, nakon kupovine, postao vlasnik imovine sada bivšeg Planinskog dobra „Rogatica“.

Ranc na Borikama (2)

Novo na Borikama je i dolazak jednog bivola, koji prema položaju rogova, rastu, visini i težini asocira na afričkog planinskog bivola, u mini zoološki vrt koga zasad čine šestočlano krdo jelena i vuk.

Iako je još sa skromnim fondom divljači, zoološki vrt već plijeni pažnju svih koji ovih dana, namjerno ili u prolazu, posjećuju ovo nekad popularno turističko mjesto koje je ugostilo i tako velika imena kakvi su članovi „Bijelog dugmeta“, Lepa Brena i njen „Slatki greh“.

Ranc na Borikama (3)

Među gostima koji ovih dana borave na Borikama su i učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine koji sa svojim nastavnicima realizuju fakultativni program Škole u prirodi. Jedna grupa sa 56 učenika već je okončala šestodnevni boravak. Druga sa 53 učenika je na Borikama i boraviće još dva dana, a onda slijedi pauza do 7. maja, kada dolazi treća, četvrta, peta grupa i tako redom do kraja tekuće školske godine, reče Nina recepcionarka hotela „Borike“.

Ranc na Borikama (4)

Na Borikama život teče i u drugim sferama. Krave se tele, kobile ždrijebe i dalje teče „rijeka“ mlijeka ekstra klase. Fotke koje donosimo to najbnolje govore.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,