Područni fudbalski savez Sarajevsko-Romanijski – Juniori dobili šansu

03.04.2015.

Sastanak juniori fudbal

VIŠEGRAD – Nakon nekoliko sezona koje su protekle bez takmičenja u juniorskoj konkurenciji na području fudbalskog saveza Sarajevo-Romanija, pet klubova sa ove regije koji nisu imale ekipe u ovoj konkurenciji je konačno napravilo dogovor i naredne sedmice bi trebalo da startuje nadmetanje fudbalskih nada generacije 1996-1998. Tako će uz takmičenje pionirskih i kadetskih selekcija konačno i juniori dobiti šansu.

Na sastanku koji je održan u Višegradu učestvovali su predstavnici Stakorine iz Čajniča, Rudog, sokolačkog OFK Glasinca 2011, Mladosti iz Rogatice i domaćina Drine HE. Ispred FSRS ovom skupu prisustvovao je Mirko Milošević kordinator takmičenja svih selekcija kao i Milorad O Lale presjednk PFS Sarajevo-Romanija.

– Napravili smo kompromis i pronašli modus za način takmičenja, ovo je presedan u interesu fudbala i nadamo se da ćemo misiju u potpunosti ispuniti do kraja. Svakako da je FSRS imao sluha a da li će ovaka liga opravdati svrhu, ostaje na klubovima da to potvrde. Svakako da nam je svima u cilju da ovo takmičenje bude maksimalno ozbiljno i regularno. Zahvaljujemo se i ljudima iz Drine HE koji su pokrenuli inicijativu ali će svi uslovi biti zadovoljeni kad se provede kompletno takmičenje – bio je jasan Mirko Milošević.

I Milorad O Lale je istakao da se sve uradilo uz podršku FSRS i ubjeđen je da se lične greške pre svega klubova više neće dešavati već da će se raditi u interesu napretka omladinskog fudbala.

– Drina HE je na svojim leđima osjetila gorčinu sankcija oduzimanja takmičarskih bodova, sada su ispunjeni uslovi da se kazna skine.Naravno to će se morati potvrditi kroz takmičenje. Svakako da nećemo stati na ovome jer u budućnosti želimo da proširimo ovu ligu jer preko ovog nadmetanja vidimo i perspektivu fudbala na ovim prostorima – bio je jasan Lale.

Ispred domaćina sastanka Drine HE su se obratili Miodrag Rosić predsjednik skupštine i Petar Đukanović predsjednik UO kluba, zahvalili su se na podršci i obećali da će dio sredstava za odvijanje takmičenja biti obezbeđen preko sponzora.