„Šumarijada“ okupila studente iz pet zemalja

SRNA - Aleksandra Janković - 30. априла 2015. 058.ba

Hotel Mladost na Tjentištu

FOČA – U Nacionalnom parku „Sutjeska“ na Tjentištu danas počinje „Šumarijada“ na kojoj učestvuju studenti šumarskih fakulteta iz pet bivših jugoslovenskih republika.

„Šumarijada“ traje do ponedjeljka, 4. maja do kada će na Tjentištu boraviti studenti šumarskih fakulteta iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva, Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bihaća.

Prema riječima direktora Nacionalnog parka „Sutjeska“ Zorana Čančara, između 150 i 200 učesnika u naredna četiri dana na Tjentištu će razmjenjivati iskustva i znanja.

„Prirodno bogatstvo, površine pod šumom i prašuma Perućica su osnovni razlozi za dolazak studenata, jer to su stvari koje se ne mogu naći svugdje. Zamislite jednog šumarskog inženjera ili ekologa da ne zna nešto o najvećoj i najočuvanijoj prašumi u Evropi. To bi bilo nezamislivo“, kaže Čančar.

Turistička sezona u Nacionalnom parku „Sutjeska“ još nije zvanično počela, ali na Tjentištu su već boravili prvi turisti, i to grupa penzionera iz Splita.

Nakon „Šumarijade“, za kraj maja planirana je Univerzijada kada će se na Tjentištu okupiti studenti banjalučkih fakulteta.

U Nacionalnim parku „Sutjeska“ očekuju da će ovogodišnja turistička sezona nadmašiti prošlogodišnju kada je, takođe, zabilježeno povećanje broja turista.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,