Uskoro turistički suvenir Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. априла 2015. 058.ba

Suveniri Rogatice

ROGATICA – Polovinom februara ove godine Upravni odbor Turističke organizacije opštine u Rogatici raspisao je konkurs za izbor zvaničnog turističkog suvenira opštine.

Konkursom koji je trajao do kraja marta, kako reče direktor Turističke organizacije Nebojša Golić, traženo je da suvenir bude lako prepoznatljiv i vizuelno upadljiv, da je odraz tradicije, kulturne, istorijske i materijalne baštine i da izražava autentične privredne i turističke atraktivnosti opštine.

Raspisanim konkursom traženo je da suvenir bude izrađen od materijala prema ideji autora, sa opisom izrade, veličine, boje i od čega će se proizvoditi uz obavezu da budu stabilni i ekološki prihvatljivi kao što je kamen, drvo, keramika, metal, drvo, tekstil, staklo ili papir sa mogućnošću masovne proizvodnje.

U ostavljenom roku na konkurs došlo je 12 prijedloga suvenira pod šifrom autora. Komisija ih je primila i sa njima upoznala. Da bi lakše odabrali najbolje prispjeli primjerci izloženi su u suvenirnici i svi zainteresovani u narednih 7 dana moći će ih razgledati i eventualno dati svoje mišljenje koje bi u krajnjem dobro došlo Komisiji za odabir suvenira kod konačnog odlučivanja o izboru najboljeg. Tada će se otvoriti i koverte sa šiframa i znati imena, prezimena i ostali lični podaci svakog učesnika konkursa.

Najbolje ocijenjeni rad postaće zvanični suvenir opštine, a njegov autor kao nagradu dobiće 300 maraka. Otkupnu nagradu od 200 maraka dobiće drugoplasirani, a 100 maraka trećeplasirani autor suvenira.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,