Završen Omladinski inkubator na Borikama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. априла 2015. 058.ba

Omladinski inkubator na Borikama

TRI DANA INTENZIVNOG RADA

ROGATICA – Omladinski inkubator „Rogatica 2015“, o čijem početku rada u hotelu „Borike“ na Borikama smo informisali čitaoce našeg Sajta, okončao je trodnevni intenzivni rad.

U organizaciji Omldinskig savjeta Republike Srpske i Savjeta mladih iz Rogatice, okupio je 35 omladinskih aktivista iz opština Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije uključujući i Vlasenicu na temu realizacije projekta „Od edukacije do realizacije – Razvoj kapaciteta mladih iz manje razvijenih opština Republike Srpske“ sa ciljem jačanje kompetencija i vještina mladih na jednoj i osnaženje kapaciteta lokalnih omladinskih organizacijs na drugoj strani.

Omladinski inkubator na Borikama 2

Idući putem cilja projekta, rekao je Miloš Blagojević iz Omladinskog savjeta Republike Srpske, održano je više različitih radionica. Evo samo nekih: Manifesdtacija za mlade na Palama „Festival nenasilja“, Pisanje prijedloga projekata za mlade iz opština Rudo, Čajniče i Foča, Internet portal za mlade Sarajevsko-romanijske regije, Radionica za mlade u opštini Rogatica, Volonterski kamp u Vlasenici i Omladinski kamp na Trebeviću sa plenumskom kritičkom diskusijom svih učesnika o njihovim dobrim i lošim stranama.

Uz Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koje finansira cjelokupni projekat, Miloš Blagojević je naglasio da su Inkubator na Borikama podržali i Hidroelektrana na Drini iz Višegrada i Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ iz Rogatice.

Na kraju još da kažemo da su svi učesnici Inkubatora otišli kući sa veoma pozitivnim utiscima o njihovom domaćinu Savjetu mladih iz Rogatice i posebno osoblju hotele „Borike“ uz obećanje da će o tome svima pričati i, na ovakav ili sličan povod, ponovo doći i na Borike i u Rogaticu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,