Nezaustavljive rogatičke malene

02.05.2015.

ZRK Rogatica 2

ROGATICA – Na putu do prvog mjesta u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi Republike Srpske i plasmana u BH elitu, rogatičke malene pod stručnim rukovodstvom Zorana Zečevića zabilježile su i jedanaestu uzastopnu pobjedu. U derbi susretu na domaćem terenu pred oko 150 gledalaca prosto su pregazile direktnog konkurenta za prvo mjesto ŽRK Brod iz Broda.

Koliko su rogatičke malene bile superiorne pokazuje i podatak da su gošće vodile samo kod rezultata 0:1 i 1:2, a onda rezultat u svoje ruke uzimaju Dejana Kulić, Divna Janković i ostale djevojke iz domaće ekipu odvele do ubjedljivih 28:17, koliko je bilo na semaforu na isteku 60 minuta igre.

Kako se kretao rezultat na ovoj utakmici evo malo statistike. U 6 minutu bilo je 4:3 za domaću ekipu, u 19 – 10:7, u 29 – 12:9 i na kraju prvog poluvremena 14:9.

Početak drugog poluvremena bio je bez golova punih 6 minuta u kojoj je i jedna i druga ekipa postigla po gol. I opet period jalove igre, da bi u 43 minutu bilo 18:10 za domaćina. U 30 minutu bilo je 20:12, u 54 – 23:13, u 56 – 24:14, 59 – 27:15 i na kraju zasluženih 28:17, što je rezultat sa kojim gošće iz Broda mogu biti sasvim zadovoljne. Da na golu svoj dan nije imala N. Jaćimović i da su igračice domaćina bile malo više s(p)retnije krajnji rezultat je mogao biti i sa još dosta golova u njihovoj mreži.

ZRK Rogatica

I na ovoj utakmici briljirala je nezaustavljiva Dejana Kulić. Postigla je 9 golova i bila nerješiva enigma za odbranu Broda. Po broju postignutih golova pratile su je Divna Janković i Jovana Sokolović sa po 4 i Anđela Delić sa 3 postignuta gola.

Kod gošći najbolja je bila Vukoman sa 10 postignutih golova.

Na ovoj utakmici za ekipu „Rogatica“ igrale su: Soka Cvijetić, Nikolina Miličević (1), Sneža Kačarević (1), Ivana Gogić, Dejana Kulić (9), Anđela Delić (3), Milica Hršum (1), Divna Janković (4), Tatjana Delić (2), Biljana Rakić (2), Sonja Mićić, Sandra Kačarević (1), Jovana Sokolović (4).

Sudije Saša Bijeljić i Miroslav Tovilović iz Doboja dosudili su 2 sedmerca za domaću i 5 za gostujuću ekipu i svi su realizovani.

Poslije utakmice radost još jedne pobjede proslavile su domaće igračice. Uz tradicionalni pozdrav u buketu, bilo je i pojedinačnog grlenja i ljubljenja. S razlogom. Igralo se i pobijdilo za svoju dušu, klub, grad i opštinu na čemu su dobile zaslužen aplauz gledališta.