Ruski turoperatori i novinari u posjeti

iskra.co I Foto: S. Garić - 15. маја 2015. 058.ba

TO iz Rusije Andricgradu

ANDRIĆGARD – U okviru studijskog putovanja kroz Republiku Srpsku, predstavnici turističkih organizacija i novinari iz Sankt Peterburga, Moskve i Sočija posjetili su danas kompleks Andrićgrad.

Zamjenik direktora Ruskog saveza turističke industrije Marina Jenkova rekla je da je oduševljena onim što su vidjeli u Andrićgradu, a posebno arhitekturom.

„Smatramo da je projekat koji provodi Emir Kusturica vrlo značajan za regiju, ali i cijelu Republiku Srpsku“, rekla je Jenkova.

Ona je istakla da su kulturni sadržaji Andrićgrada veoma bogati, a posebno Fakultet lijepih umjetnosti, koji će biti zanimljiv ruskim turistima.

Jenkova je pozvala predstavnike Andrićgrada na sajam turizma u Moskvu, koji okuplja goste iz cijelog svijeta, te napomenula da će biti predstavljeni i gradovi i zemlje koje tek pristupaju turizmu. „To je prilika da spajamo i usavršavamo veze“, dodala je Jenkova.

Novinar časopisa „Rata“ Svetlana Stavceva rekla je da će posjetu Andrićgrada, ali i cijelo putovanje objaviti u ruskim novinama.

„Ovo je prelijepo, oduševljeni smo Andrićgradom, a posebno crkvom i bogatom istorijom ovog područja“, naglasila je Stavceva.

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić rekao je da je ovo potvrda dobre saradnje Andrićgrada i predstavnika Ruske Federacije.

„Najavljen je veliki broj posjeta iz Rusije u ljetnom periodu, a to nam govori o dobroj turističkoj ponudi koju ima ovaj kompleks“, istakao je Šipčić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: