ŽRK “Rogatica” – U premijer ligu sa novom pobjedom [FOTO]

24.05.2015.

ZRK Rogatica

ROGATICA – Prijemom pehara i medalja za osvojeno prvo mjesto u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi Republike Srpske u prvenstvu 2014/2015. godina, koje im je uručio Dragan Semiz, predsjednik Sudijske rukometne organizacije Republike Srpske, rukometašice ŽRK „Rogatica“, nakon 10 godina, ponovo su ušle u Premijer ligu BiH.

Ovaj veliki uspjeh rogatičke „malene“ začinile su, danas, subota, 23. maja, visokom i zasluženom pobjedom na domaćem terenu nad rukometašicama ŽRK „Leotar“ iz Trebinja.

Iako je ovo bila utakmica bez rezultatskog značaja za plasman, jer su prvo mjesto vizirale na prošloj utakmici sa Jedinstvom iz Brčkog, rogatičke „malene“ pružile su dobru igru. Ponovo je briljirala najbolji strelac prvenstva Dejana Kulić sa 10 postignutih golova. Pratile su je Anđela Delić sa 6, Jovana Sokolović sa 5 i Divna Janković sa 4 gola.

Slavlju rogatičkih „malenih“, koje je kao kapiten vodila sićušna i simpatična Anđela Delić, prisustvovalo je više desetina ljubitelja ženskog rukometa, a načelnik opštine Tomislav Puhalac uz čestitke za veliki uspjeh uručio im je prigodne poklone i cvijeće.

Predsjednik Kluba Novo Kosorić, uz zahvalnost igračicama koje su branile boje kluba, grada i opštine, istakao je da tek sada predstoje velike obaveze pred upravom kluba da stvori uslove za uspješno takmičenje u Premijer ligi BiH. Pri tome očekuje više pomoći iz budžeta opštine i posebno sponzora, jer su u klubu djevojke, ili bolje rečeno djevojčice, koje su rođene i odrasle u Rogatici. One zaslužuju više pažnje svih nas, rekao je Kosorić.

Na ovoj utakmici trener rogatičkih „malenih“ Zoran Zečević, protiv „Leotara“ izveo je slijedeći sastav: Soka Cvijetić, Nikolina Miličević, Snežana Kačarevbić, Ivana Gogić, Dejana Kulić (10), Anđela Delić (6), Milica Hršum, Divna Janković (4), Tatjana Delić, Biljana Rakić (2), Sandra Kačarević, Jovana Sokolović (5).

Sudije Dejan Berjan i Igor Kurteš iz Istočnog Sarajeva za domaću ekipu dosudile su 4 sedmerca. Tri su realizovana. Za goste su dosudili 7 sedmeraca, od kojih je 5 iskorišpteno.

Zbog isključenja obje ekipe su „odmarale“ su po 10 minuta.

[royalslider id=”150”]