Andrićgrad i ćuprija – mete turista iz svih krajeva svijeta

SRNA - 11. juna 2015. 058.ba

Turisti u Andricgradu

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović izjavila je da je taj grad zbog brojnih turističkih sadržaja i sve privlačnijeg Andrićgrada postao top turistička destinacija, ne samo za turiste iz regiona, nego iz cijelog svijeta.

„U Višegradu ovih dana možete sresti Meksikance, Portugalce, Japance koje čekaju spremni smještajni kapaciteti“, rekla je Todorovićeva.

Ona je za „Večernje novosti“ naglasila da su i ove godine na „meti“ turista obilazak mosta Mehmed-paše Sokolovića i Andrićgrad, kao i spomen-učionica Ivi Andriću.

„Ono što posebno privlači turiste jeste krstarenje kanjonom Drine, a za posebne grupe turista zanimljiv je i manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Dobrunu, koji datira iz vremena Nemanjića“, istakla je Todorovićeva.

Ona je ukazala da svi koji se bave turizmom priželjkuju konačno zatvaranje „turističkog kruga“ kojim bi se u Višegrad iz Mokre Gore dolazilo čuvenim „Ćirom“, a iz grada odlazilo brodovima kanjonom Drine do Perućca i Bajine Bašte.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,