Gimnazijalci obilježili 40 godina od mature

SRNA - Jovana Borovčanin - 13. јуна 2015. 058.ba

40 god mature u Visegradu

VIŠEGRAD – Maturanti višegradske Gimnazije obilježili su 40 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja i tom prilikom održali jedan školski čas.

Profesor srpskog jezika Divna Vasić iz Višegrada rekla je da je ovo generacija koja je maturirala 1975. godine i posljednja je generacija učenika u staroj zgradi višegradske Gimnazije.

„Naša generacija je išla šest dana u školu, u prvi razred se upisalo četiri odjeljenja Gimnazije, a do mature su stigla samo dva odjeljenja“, kaže Vasićeva.

Ona ističe da u ovoj generaciji ima pet izuzetno dobrih ljekara, inženjera, profesora, pravnika i da je to vrlo uspješna generacija višegradskih gimnazijalaca.

„Razasuti smo po cijelom svijetu, od Australije, Švedske, Njemačke, Kanade, a ovo je vraćanje u naše najljepše i najsrećnije dane, pričanje o svemu što nas veže za školu i za naš grad, za našu mladost koja je najljepši dio ljudskog života“, rekla je Vasićeva.

Ekonomista Branka Sredojević iz Novog Sada kaže da će se u narednom periodu godišnje skupljati zbog druženja. „Naša generacija je bila vrlo uspješna, a posebno mi je žao što je srušena stara zgrada Gimnazije jer je mogla biti lijep istorijski spomenik i bila je simbol našeg okupljanja“, rekla je Sredojevićeva.

LJekar Aleksandar Moljević iz Užica kaže da je ova generacija najbolja u istoriji višegradske Gimnazije, jer je više od polovine učenika bilo odličnih i većina je završila fakultete.

Bivši gimnazijalci su nakon školskog časa, slavlje nastavili u jednom od višegradskih restorana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: