“Sedma sila” uživala u jedinstvenim ljepotama “Sutjeske”

22.06.2015.

mediji-RS-u-NP-Sutjeska

FOČA – Predstavnici osam medijskih kuća u RS proteklog vikenda imali su priliku da se ogledaju u jedinstvenoj netaknutoj prirodi NP “Sutjeska”, pred svojevrsno izvještavanje i uživanje u jednom od najvećih festivala za mlade, OK Fest-u, koji će se ovom prelijepom ambijentu održati od 3. do 5 jula.

Ekipe RTRS-a, Elta tv, Nezavisnih novina, Glasa Srpske, Blica, Pressa RS, Mondo portala i Kontakt radija tokom trodnevnog boravka u najstarijem nacionalnom parku u BiH upoznali su se sa prirodnim blagom “Sutjeske”, sadržajima adrenalinskog, planinskog i avanturističkog turizma, koji iz godine u godinu privuku na hiljade posjetilaca iz svih krajeva svijeta.

Portparol OK festivala Karolina Karalić kaže da je druženje novinara pred omladinski festival postalo praksa organizatora.

-Svi oni koji nisu bili na Tjentištu uvjerili su se kakva ih to priroda i fantastičan ambijent očekuju od 3.do 5. Jula na OK festu, a cilj nam je oživjeti NP “Sutjesku” i vratiti mlade u ovo područje, što mislimo da ćemo ove godine u potpunosti ispuniti, jer rezervacije stižu sa svih strana, a sve je skoro popunjeno-kaže Karlićeva.

Novinari očarani Sutjeskom. Kamermani, fotografi posebno. Zabilježene ljepote sa zadovoljstvom prenijeće na papir, platno, ali i zvukom. Saglasni u jednom: vratiće se ponovo.

-Lijepo je, mnogo je prirodnih ljepota koje smo obišli, malo vrijeme nije išlo na ruku, ali baš iz tih razloga planiram opet da se vratim ovamo, da obiđem ono što nisam sada uspio, i preporučujem svima odmor na ovom području, jedinstveno je-kaže Milovan Matić, novinar dnevnog lista Press RS.

Nezaboravne utiske u Banjaluku ponijeće i ekipa Elta tv:

-Prije sam Sutjesku gledala na slikama, razgovarala sa ljudima koji su ovde boravili, ali to je potpuno drugačije kada dođete. Priroda je prelijepa, oduševljena sam, ovde svako pronađe sebe i nešto što će ga očarati. Vraćamo se za pretnaest dana na OK fest, to je sigurno-kaže Jelena Milovanović, novinar i urednik Elta tv.

Sutjeska je očarala “sedmu silu” koja će joj se iznova vraćati, a ideju da vrate mlade iz cijele regije u ovaj fantastični prirodni ambijent, što je Ferijalni savez RS , kao organizator postavio za cilj Ok festivala, u potpunosti će realizovati. Smještajni kapaciteti već su popunjeni, a ovih dana rezervišu se posljednja mjesta u privatnim i alternativnim smještajima, kao, i u kampu parka.

OK festival, koji obuhvata umjetničku, muzičku, agora i adrenalin zonu, jedan je i od najboljih primjera omladinskog turizma, koji je sve više popularan u svijetu. Svi koji u julu dođu na OK fest, vrlo brzo će da shvate poruku organizatora ovogodišnjeg festivala: Nama je ovde ok, a učinićemo sve da bude i vama…