Trojica biciklista iz Višegrada i Užica na Vidovdan kreću na „Adriatic Tour 2015“

26. јуна 2015. 058.ba

Dado i Muca

4.000 KIOLOMETARA ZA 40 DANA

VIŠEGRAD – Dvojica višegradskih biciklista, članova biciklističke sekcije planinarskog sportskog društva „Stolac“, Igor Mučibabić i Vladislav Mikavica, zajedno sa kolegom biciklistom iz Užica, Miroslavom Andžićem, u nedelju, 28. juna na Vidovdan u 8,00 časova sa Trga palih boraca u Višegradu, kreću na pohod dug oko 4.000 kilometara. Predhodno će ih prijatelji i sponzori 27. juna u 10,00 časova ispratiti iz Užica, ispred česme „Lav“.

Kako su planirali dnevno će prelaziti oko 120 kilometara, a trasa puta ih vodi preko Pala, Sarajeva, Travnika, Jajca, Bihaća (BiH), Rijeke, Pule, Rovinja (Hrvatska), Portoroža, Pirana, Izole (Slovenija), Trsta, Venecije, Ravene, Bolonje, Firence, Rima, Napulja, Brindizija (Italija), Krfa (Grćka), Salmande, Valone, Drača, Skadra (Albanija), Podgorice, Manastira Ostrog, Žabljaka (Crna Gora), Jabuke, Prijepolja (Srbija) i konačno nakon 40-tak dana stižu u Višegrad.

Za ovu „Adriatic Tour 2015“ trojica odvažnih biciklista su se pripremali proteklih mjesec i po dana, dnevno vozeći po stotinjak kilometara.

Njihovo biciklističko putovanje pomogli su brojni sponzori iz Višegrada i Užica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: