KUD „Prosvjeta“ Rudo na Zlatarfestu 2015

Opština Rudo - 29. јула 2015. 058.ba

KUD Prosvjeta Rudo

RUDO – U Novoj Varoši je od 23. do 27. jula održan „Zlatarfest 2015“. Ovu manifestaciju ustanovila je Opština Nova Varoš, prije dvije godine, sa ciljem da se promovišu turistički i privredni potencijali Zlatarskog kraja i upotpuni turistička ponuda Nove Varoši.

„Zlatarfest“ objedinjuje nekoliko najznačajnijih lokalnih manifestacija: „Zlatarska sirijada“, „Zlatne ruke Zlatara“, „Sabor pjevanja iz vika“ i „Zlatarska regata“.

KUD “Prosvjeta“ Rudo je i ove godine nastupilo na ovoj manifestaciji u okviru smotre folklora, koja je održana u subotu 25. jula.

U okviru smotre folklora nastupupilo je oko 200 igrača, pjevača i instrumentalista iz 7 kulturno umjetničkih društava iz Žiče, Prijepolja, Višegrada, Rudog i Nove Varoši.

Prema riječima Ilije Lučića direktora CKPD „Prosvjeta“ Rudo, posjećenost je bila dobra a ljubitelji folklora mogli su uživati u odličnim nastupima folkloraca i u koncertu Harisa Džinovića koji je održan na kraju trećeg dana „Zlatarfest 2015.“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: