Promovisan turistički vodič Rogatice

24. avgusta 2015. 058.ba

Stara Gora Rogatica

„Starogorci“ sve aktivniji

ROGATICA – Povodom nedavno održanih Preobraženjski dana a u sklopu Krsne slave opštine Rogatica, Udruženje za očuvanje tradicije Stara Gora je promovisalo turistički vodič „Dobro došli u Rogaticu“. Tako je ova organizacija koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva ne samo po folkloru već po svim aktivnostima koje provode u skladu sa imenom još jednom pokazala da je njeno osnivanje bio pun pogodak. Predsjednik udruženja “Stara Gora“ Nebojša Popović je istakao da je cilj izdavanja turističkog vodiča bio da prezentuju sve ljepote vezane za grad na obalama Rakitnice.

– Zaista smo ponosni na naš dosadašnji rad iako egzistiramo tek nešto više od godinu dana. Cilj nam je bio da izdavanjem ovog vodiča ukomponujemo naš rad sa svim znamenitostima vezanim za Rogaticu. “Život je igra, igra je život“ je geslo pod kojim je vodič plasiran korisnicima jer veže naš folklorni rad sa turističkim potencijalima. Vodič obuhvata istorijske, kulturne, turističke i sportske dijelove. Tako je istaknut period od nastanka grada kroz vrijeme, zatim su pretstavljeni vjerski objekti, tajne rogatičkih pećina, endemska bogatstva, Borike kao turistička destinacija, lovišta i planinarstvo, ribolov, rijeke Drina, Rakitnica i Prača koje protiču rogatičkom opštinom što prezentuje cjelinu za dobar odmor i zabavu. U izdavanju vodiča su nam pomogli opština Rogatica, kao i Turistička organizacija opštine Rogatica – zaključio je Nebojša Popović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: