Andrićev institut dobio priznanje u Moskvi

iskra.co - 25. septembra 2015. 058.ba

Nagrada institutu

ANDRIĆGRAD – Na 28. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji je održan od 02.09. do 06.09.2015. godine, Andrićev institut je dobio priznanje za knjigu „Sidi Abdallah: Ratni dnevnik Miodraga V. Petrovića“. Priznanje je dodjelio Ruski književni savez. Knjigu je priredila prof. dr Aleksandra Vraneš, a prevela Ana Rostokina. U priznanju se ističe da je knjiga jedinstvena po svojoj sadržini i dizajnu, i da je interesantna ne samo istoričarima, već i svima onima koje zanimaju rusko-srpski odnosi, istorija i život naših zemalja i naroda danas.

Nagrađena knjiga predstavlja ratnu dnevnu prozu slikara Miodraga Petrovića, koji je kao pripadnik vojske Kraljevine Srbije za vrijeme Prvog svjetskog rata vodio dnevnik, bilježio zapažanja u obliku malih priča i ilustrovao ih crtežima i slikama.

Ruski književni savez je izrazio naročitu zahvalnost svima koji su učestvovali u objavljivanju ove knjige, a posebno Emiru Kusturici, direktoru Andrićevog instituta, koji je omogućio da se knjiga nađe na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: