Selo Razdolje kod Borika

16.09.2015.

Mitar Razdoljac

ODE MITAR U LEGEGENDU

ROGATICA – Mitar Razdoljac, zvani Nenad (55) iz sela Razdolje kod Borika u opštini Rogatica, nastao je 29. maja 2013. Tog majskog dana zadnji put je viđen oko 18 časova kod kuće Nikole Bojata u Staroj Gori, kada je, navodno, Bojatima rekao da ide rođaku Radu Ivanoviću u selo Paočiće, opština Višegrad, na desnoj obali ukroćene Drine jezerom HE „Bajina Bašta“.

Od tada za Mitra se ništa nezna iako su seljani njegovog i okolnih sela uz pomoć radnika Policijske stanice u Rogatici organizovali više akcija traženja. Pretražene su sve staze i puteljci kroz Starogorske stijene i kanjon Drine sa lijeve i desne strane.

Od strane radnika Granične policije u Višegradu, pretraženo je i priobalje Drine u Starom Brodu, Tatinici i sve do Slapa i Žepe. Za Mitrom su tragali i svi imaoci čamaca niz Drinu sa obje strane i sve je bilo bez uspjeha, rekoše u njegovoj rodbini i Policijskoj stanici u Rogatici.

Mitar je bio neoženjen i živio u porodičnoj kući sa snahom. Bio je, pričaju njegovi poznanici, dobar čovjek, ali je volio popiti čašicu više. Imao je prilično loše zdravlje sa dozom boemskog života.

Pošto su definitivno shvatili da Mitar više nije među živima, njegovi najbliži, prije svega sestre Novka i Zora, u dogovoru sa parohom crkve Svetih apostola Petra i Pavla na Borikama Njegoslavom Jelisićem, ovih dana izdali su mu pripadajuće daće i sa njim se i na taj način oprostile iako ne znaju gdje mu zemni ostaci počivaju.

Zbog toga, i umirivanja savjesti, Đoko Razdoljac, bliži Mitrov rođak, zamolio je ipak sve koji možda nešto znaju o njegovoj sudbini da to jave bilo kome iz porodice ili najbližoj policijskoj stanici.