Pojačana kontrola i kažnjavanje nepropisnog parkiranja

SRNA - Aleksandra Janković - 08. novembra 2015. 058.ba

Glavna ulica u Foci

FOČA – Saobraćajna policija u Foči od sljedeće sedmice vršiće pojačanu kontrolu parkiranja i zaustavljanja automobila u ulicama u užem centru grada, najavljeno je iz Stanice javne bezbjednosti Foča.

Kažnjavaće se vozači koji vozila parkiraju na trotoarima, u blizini pješačkih prelaza i na drugim nedozvoljenim mjestima, kao i vozači koji vozila zustavljaju tamo gdje je to saobraćajnim znakom zabranjeno, a najčešće je to slučaj u Ulici kralja Petra, na dijelu gdje se nalaze apoteke i trgovinske radnje.

Akcija kontrole parkiranja i zaustavljanja vozila provodiće se periodično – bar jednom u sedmici, i to duži vremenski period, najavljeno je iz saobraćajne policije.

U užem centru grada, pogotovo u toku radnog vremena, teško je naći slobodno mjesto za parking, pa vozači nerijetko vozila ostavljaju na nedozvoljenim mjestima.

Gužva na parkinzima u centru čini se da je više posljedica navika vozača da parkiraju svoje vozilo tik do objekta koji posjećuju, nego zbog nedostatka parking mjesta.

Parking se u Foči ne naplaćuje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: