Promocija Višegrada i Andrićgrada u Rusiji

SRNA - Jovana Borovčanin - 17. decembra 2015. 058.ba

Andricgrad-panoraman

VIŠEGRAD – U Sankt Peterburgu u Rusiji 24. i 25. decembra biće predstavljena turistička ponuda Republike Srpske, čiji je cilj promocija turističkih proizvoda i ponude Srpske, a Turistička organizacija Višegrad sigurno ima najraznovrsniju ponudu u Republici Srpskoj, rekla je Srni direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

Ona kaže da će, u skladu sa potpisanim sporazumom između Turističke organizacije Republike Srpske i Biroa za turizam Sankt Peterburga, biti organizovana prezentacija cjelokupne turističke ponude Republike Srpske i predstavljena turoperatorima, novinarima i zvanicama iz institucija u oblasti turizma.

„U okviru te prezentacije učestvovaće posebno grad Banjaluka, koji će tom prilikom povesti sa sobom Kulturno–umjetničko društvo `Piskavica` i oni će predstaviti srpske običaje i srpsku slavu, kao i dio folklorne tradicije“, istakla je Todorovićeva.

Ona kaže da se u ponudi Višegrada posebno ponose bogatim kulturno–istorijskim nasljeđem, crkvama, manastirima, prelijepom prirodom, rijekama i planinama. Osim toga, Todorićeva je istakla spomenik sa liste Uneska i, posebno, grad nobelovca Ive Andrića, vizionarsko djelo slavnog režisera, pisca i muzičara Emira Kusturice koji je u Rusiji veoma poznat i za koji vlada najveće interesovanje.

Posjetioci prezentacije imaće priliku da pogledaju kompleks Andrićgrada, te krstare rijekom Drinom i voze se „Ćirom“ od Mokre Gore do Višegrada.

Todorovićeva je istakla da će ova prezentacija imati veliki značaj za Višegrad i za Republiku Srpsku, te očekuje još veći broj turista iz Rusije u narednoj ljetnoj sezoni.

Na promociju turizma u Sankt Peterburg putuju predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske, grada Banjaluka i Turističke organizacije Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,