SO-e Rogatica – Puno posla načelniku

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. децембра 2015. 058.ba

SO ROgatica

ROGATICA – Odbornici SO-e Rogatica u ekspresno završenoj 36. redovnoj i posljednjoj u ovoj godini u trajanju od svega 45 minuta, razmatrali su danas, 29. decembra, i uspješno okončali 12 tačaka dnevnog reda.

U centru pažnje bio je Program rada načelnika opštine Tomislava Puhalca koji je sebi stavio u obavezu, a odbornici većinom glasova prihvatili, brojne zadatke tokom naredne 2016. godine.

Značajni zadaci pred načelnikom stoje na planu podspješavanja ekonomskog rasta i zapošljavanja. Prioritet će biti podrška oživljavanju porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i stvaranja uslova za otvaranje novih i jačanje postojećih malih i srednjih preduzeća. Tu su i podsticaji zapošljavanja kroz plasman kreditno-stimulativnih sredstava izdvojenih po osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa na području opštine.

Tu su i zadaci u oblasti zaštite živootne srdine i kulturno-istoprijskog naslijeđa, društvenih djelatnosti, izgradnje i podizanja infrastrukturnih i stambenih standarda u gradskom i ruralnim područjima opštine.

SO ROgatica 2

Odbornici su usvojili i Program rada SO-e za iduću godinu. Radi se o standardnom dokumentu sa donošenjem nove, već u januaru, odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji opštine na dan 31. decembra 2015. kao podlogu za utvrđivanje stope poreza na nepokretnosti za 2016. godine

U jednij tačci odbornici su jednoglasno prihvatili program korišćenja 27.000 maraka prikupljenih od vodnih naknada koje će se utrošiti za finansiranje dijela projekta „Vodovod i kanalizacija“ i 440.000 od korišćenja prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije od kojih će se 132.000, ili 30 posto, utrošiti za izgradnju primarnih infrastrukturnih objekata – ulična rasvjeta na podruju opštine i objekti iz oblasti sporta i rekreacije.

Uz nekoliko drugih aktuelnih pitanja, odbornici su većinom glasova (11 za i 6 uzdržanih-opozicija) razriješili člana Upravnog odbora Doma zdravlja Ljubišu Perovića, a za vršioca dužnosti, do okončanja konkursa, imenovala Slobodana Bojata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: