Veliko interesovanje za Višegrad i Andrićgrad u Sankt Peterburgu

SRNA - 28. decembra 2015. 058.ba

Visegradu Sant Peterburgu

Veliki broj turoperatera, učesnika i novinara izrazio je interesovanje za posjetu Višegrada i Andrićgrada, nakon oficijelne prezentacije, koja je predstavljena u Sankt Peterburgu, rekla je Srni direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

„Višegrad ima najraznovrsniju i jedinstvenu turističku ponudu, a u prezentaciji smo predstavili most Mehmed – paše Sokolovića, fotografije i prizore iz života Ive Andrića, našeg jedinog nobelovca, koji je u Višegradu završio osnovnu školu i proveo najljepše dane svog djetinjstva“, rekla je Todorovićeva i dodala da je istakla da Višegrad okružuju predjeli izuzetne prirodne ljepote koji krase i dvije rijeke, kao i bogatstvo termomineralnom vodom.

Ona je napomenula da je u posebnom dijelu predstavljen najnoviji turistički proizvod u Republici Srpskoj, Andrićgrad, koji je nastao po zamisli slavnog reditelja, pisca i muzičara Emira Kusturice, koji je dobro poznat ruskoj javnosti, vrlo brzo postao nezaobilazno mjesto turista iz cijelog svijeta.

„Na promociji smo istakli da je Višegrad obogaćen i sa turističkim atrakcijama kao što su krstarenje rijekom Drinom i vožnjom uskotračnom prugom, a da je duhovni život obogaćen manastirima i crkvama“, kaže Todorovićeva.

Ona je istakla da u narednoj godini očekuje povećan broja turista iz Rusije.

U okviru prezentacije turističke ponude Republike Srpske, koja je održana u Sankt Peterburgu 24. i 25. decembra posebne prezentacije imale su Turistička organizacija grada Banjaluke sa scenskim prikazom običaja srpske slave i Turistička organizacija Višegrada sa prezentacijom kulturnog naslijeđa i kompleksa Andrićgrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,