Počele svetosavske svečanosti

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. јануара 2016. 058.ba

Savindan u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Večernjim bogosluženjem u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu i recitatorskim programom počelo je obilježavanje svetosavskih svečanosti.

Jerej Sredoje Andrić rekao je da je nakon večernje molitve prelomljen slavski kolač sa djecom koja su bila u hramu, a da je nakon toga izveden recital koji se tradicionalno održava u hramovima u Višegradu.

„Sveti Sava je za nas Srbe veoma značajan praznik. To je naš nacionalni svetitelj, duhovni učitelj i prosvetitelj. Kao što drugi narodi imaju svoje nacionalne svetitelje, tako i mi imamo Svetog Savu“, naveo je Andrić i dodao da je za djecu bitno da znaju o Svetom Savi jer je mnogo radio na obrazovanju i na podizanju škola, a postavio je i temelje našeg modernog obrazovanja.

On je rekao da će sutra u 9.00 časova biti služena litugija, a da se svetosavske svečanosti nastavljaju u subotu, 30. januara, kada će biti održan koncert etno-grupe „Trag“.

Koncert će biti održan u bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu sa početkom u 20.00 časova.
Srna

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,