Andrićgrad, Mećavnik i „Kustendorf“ u svjetskom vodiču

SRNA - Tatjana Paradjina - 12. februara 2016. 058.ba

Andricgrad

ANDRIĆGRAD – Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“, Mećavnik i Andrićgrad našli su svoje mjesto u najpopularnijem turističkom svjetskom vodiču „Usamljena planeta“ /Lonely Planet/.

Ovaj najveći turistički vodič osvrnuo se na predivne predjele Zapadne Srbije, Mećavnika i Andrićgrada dajući detaljne instrukcije na koji način da se stigne do ovih destinacija, kao i preporukama šta obavezno posjetiti, prenosi portal „Iskra“.

„Bilo da dolazite helikopterom, kao slavni posjetioci ‘Kustendorfa’ Džoni Dep i Monika Beluči, ili živopisnim, krivudavim putem, Mokra Gora vas dočekuje sa ‘vau’ faktorom“, navodi se u ovom turističkom vodiču.

„Usamljena planeta“ opisuje Drvengrad kao filmsku bajku, ističući da ga je izgradio dvostruki dobitnik „Zlatne palme“ Emir Kusturica.

„Na ‘Kustendorfu’ filmski stvaraoci od Kine do Islanda prikazuju svoja nova ostvarenja, dok večernji koncerti pulsiraju do ranih časova“, navodi se u vodiču, dok se Drvengrad preporučuje kao idealno mjesto za zimski odmor.

U tekstu se naglašavaju i ljepote Zlatibora i Tare, ali i Andrićgrada, kamenog grada u Višegradu, druge kreacije režisera Emira Kusturice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,