Izgorio restoran „Primeksa“ u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 28. februara 2016. 058.ba

izgorio Primeksa

ROGATICA – Sinoć, subota, 22. februara, oko 22 časa u Ulici Srpske sloge u Rogatici došlo je do požara u kome je izgorio veliki dio ugostiteljskog objekta DOO „Primeks“ čiji je vlasnik Radivoje Planojević.

O požaru je putem Policijske stanice u Rogatici obaviještena Teritorijalna vatrogasna jedinica u 22,12 časova i na lice mjesta za samo šest minuta izašlo je 10 vatrogasaca sa vozilom za hitne intervencije i dvije kamion-cisterne.

– Brzom intervencijom i nadljudskim naporima vatrogasci, kojim je sa vatrogasnom cisternom u pomoć pritekao i Milan Janković, vlasnik brente u Rogatici, uspjeli su vatru presjeći i spriječiti njeno širenje na ostale prostorije, među kojima je bila mesnica, porodična kuća Planojevića i prodavnica auto-dijelova u kojoj su bile veće količine boja i lakova, reče starješina rogatičkih vatrogasaca Željko Petković.

izgorio Primeksa 2

Ali, zato spasa nije bilo za restoran i ćavabdžinicu koji su bili od drveta. Sa njima je izgorjela i cjelokupna oprema, među kojima je ugostiteljski invantar, frižideri, zamrzivači i ostalo što prati sličan, ali moderan, ugostiteljski objekat.

Šteta je ogromna, a uzrok izbijanja požara utvrđuju stručnjaci Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Vlasnik „Primeksa“ Radivoje Planojević reče da on misli da je u pitanju struja, jer je osoblje restorana prostorije napustilo oko 21,30 časova bez da je išta primijetilo.

I pored ogromne štete, Planojević se zahvaljuje rogatičkim vatrogascima i Jankoviću, koji su nemjerljivo doprinijeli da ona ne bude i veća.

Povrijeđenih u ovoj nesreći, na sreću, nije bilo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,