Mašić: Opremanje studentskog doma odvija se planiranom dinamikom

11.02.2016.

Dom u Foci

FOČA – Opremanje studentskog doma u Foči odvija se planiranom dinamikom, a ovaj kapitalni objekat u kojem će smještaj biti obezbijeđen za 350 studenata, izgrađen je po najnovijim standardima, izjavio je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

Mašić, koji je danas obišao novoizgrađeni studentski dom, istakao je da lokalno preduzeće „Mira-mar“ kojem je nakon tenderske procedure povjeren posao na opremanju doma, maksimalno angažovano i da dobar dio posla privode kraju.

-Već je dobar dio opreme stigao, dušeci, stolice, stolovi, postavljeni su ormani, napravljeno je sve ono što je u sobama neophodno i uglavnom instalisano i izvođač očekuje da će u skladu sa zadatim rokovima završiti svoj dio obaveza-rekao je Mašić.

Dom u Foci 2

On je dodao da će uskoro biti isporučena i oprema za kuhinju, nakon čega će u potpunosti biti završena treća faza izgradnje doma.

-Taj dio obaveza sačekaće još malo vremena, jer je tender , koji je bio raspisan poništen zbog toga što je u međuvremenu odustala zainteresovana strana i taj tender je ponovo raspisan. Ta procedura će čekati otprilike nekih mjesec dana i onda ćemo imati novog izvođača koji će i taj dio posla završiti-dodao je Mašić.

On je naglasio da će studenti u Foči narednu akademsku godinu sigurno dočekati u novim studentskim sobama.

Izgradnju studentskog doma u Foči i adaptaciju nove zgrade Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški” u Foči finansira Vlada RS sredstvima iz austrijskog kredita.