Rogatičke odbojkašice u derbiju savladale Velež

29.02.2016.

ZOK Mladost

I Nevesinjke na koljenima

ROGATICA – Nastavljena je serija odličnih rezultata odbojkašica Mladosti. Izabranice Gorane Sorak su u najinteresantnijem susretu prvog kola nastavka šampionata u II ligi RS grupa 1 savladale ekipu Veleža sa 3:1 i na korak se primakle lideru na tabeli ekipi Zelengore.

Prvi set je protekao u veoma neizvjesnoj igri, igralo se poen za poen međutim na prvom tehničkom odmoru gošće su imale osjetnu prednost od 4 poena, bilo je 8:12. Ipak domaće odbojkašice u nastavku sustižu prednost Veleža i na razliku rješavaju ovu dionicu rezultatom 29:27 za vođstvo 1:0.

U drugom setu gošće iz Nevesinja su zaigrale bolje, polovinom ove etape imaju prednost od pet poena, rezultat je glasio 14:9. To su uspjele da očuvaju do kraja i završe set 19:25 u svoju korist za izjednačenje 1:1.

U trećem setu na terenu je postojao samo jedan tim, odbojkašice Mladosti su borbenom igrom, odličnom servom i izrađenim akcijama „bombardovale“ ekipu iz Nevesinja koja nije mogla da nađe adekvatan odgovor i na kraju se set okončao sa velikih 25:8 za vođstvo 2:1.

I u četvrtom setu nije nedostajalo uzbuđenja, domaći sastav je poveo sa 10:5, gošće se nisu predavale pa stižu do izjednačenja na 10:10 međutim Rogatičanke se ponovo dižu kao „Feniks“ i dolaze do vođstva 16:10 što je već bio signal za slavlje što se na kraju i ostvarilo set je okončan rezultatom 25:20 za konačnu pobjedu 3:1.

Moramo na kraju konstatovati da mlade rogatičke odbojkašice zaslužuju mnogo više nego što im pružaju domaći navijači. Iako igraju konstantno dobro, maksimalno se bore za boje kluba i grada ostavljajući srce na terenu nažalost imaju veoma malu podršku sa tribina rogatičke dvorane. Tome je najbolji primjer i da je u duelu i derbiju protiv Veleža meč posmatralo svega tridesetka gledalaca. Treba istaći i da ovaj mladi i perspektivni sastav rogatičkih odbojkašica nastupa u zaista oskudnoj sportskoj opremi, a posebno se to odnosi na sporsku obuću, stigla su obećanja i uskoro se očekuje da će i taj problem biti riješen i oprema obnovljena. Vjerujemo da će podrška u narednim susretima odbojkašicama Mladosti biti mnogo bolja što će one sigurno znati da uzvrate dobrim igrama i rezultatima uostalom kao što je to bilo i u proteklom periodu.

ŽOK Mladost – ŽOK Velež 3:1
29:27, 19:25; 25:8; 25:20

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 30.
Sudije: Nebojiša Pavlović (Foča), Mladen Grujić (Sokolac).

ŽOK Mladost: Magdalena Racković, Sonja Pušonja, Tamara Jovičić, Ivana Heleta, Sonja Novaković, Gorana Marijanoivić, Mia Stanišić, Sonja Janković, Anastasija Marković, Goran Sorak.

ŽOK Velež: Elena Golijanin, Marija Šipovac, Katarina Žerajić, Vanja Kovač, Jelena Kovačević, Teodora Plaketa, Sonja Šakota, Ana Zubac, Milica Todorović.