Stefan Lakić poručuje iz Amerike: Volio bih da sam mogao da pomognem mojoj Vardi

19.02.2016.

Stefan Lakic

VIŠEGRAD – Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Stefan Lakić te bivši košarkaš Varde, od prošle godine nalazi u Americi na školovanju gdje nastupa za Odessa College.

Mladi Zmaj u razgovoru za Bhbasket govorio o tome kako se snašao u SAD-u, te o matičnom klubu Vardi.

“Prije svega, odluku da dolazim ovamo samo donio u veoma kratkom vremenskom roku i mislim da je ta odluka bila prava za mene. Doći u Ameriku, otići daleko od kuće, studirati i igrati u Americi je velika stvar. Potpisao sam za Odessa College, koji je inače junior college. Konferencija u kojoj igram zahvata zapadni Teksas i najjača je liga Amerike za ovaj nivo. Ekipa u kojoj ja igram zauzima prvo mjesto u konferenciji i nadamo se prolasku na nacionalno prvenstvo, po mogućnosti i da osvojimo prvenstvo Amerike”, kaže Lakić i nastavlja:

“Sve u svemu, zadovoljan sam uslovima, kao i mojim zalaganjem u školi. Nisam baš zadovoljan minutažom koju dobijam, ali vjerujem da je to zbog toga što mi je prva godina igranja u Americi. Košarka je ovdje mnogo brža i jača i treba vremena da bih se navikao. Svima bih preporučio da krenu da studiraju i igraju u Ameriku. Uslovi su fantastični, škola i sport su objedinjeni i stvara se ogromno životno iskustvo”.

Naš mladi košarkaš o nastupima svog matišnog kluba Varde je rekao da je volio da je bio u mogućnosti pomoći klubu svojim igrama.

“Što se tiče mog matičnog kluba KK ”Varda-HE”, nisam imao priliku da gledam mnogo utakmica, pa nisam u stanju da komentarišem samu igru. To je klub sa velikom tradicijom i činjenica da su posljednji na tabeli mi naravno nije nimalo draga. Volio bih da sam mogao nekako da pomognem ekipi”, zaključio je Lakić.