Unaprijeđivanje i promocija turističke ponude Foče

Radio Foča - Radmila Đević - 04. februara 2016. 058.ba

TURIZAM-FOCA

FOČA – Izrada turističke signalizacije, android aplikacije i razglednica, kao i obilježavanje biciklističkih staza glavne su promotivne aktivnosti Turističke organizacije opštine Foča za naredni period. Cilj je jasan-unaprijediti ukupnu turističku ponudu i poboljšati kvalitet usluga u turizmu koji je jedna od strateških grana fočanske opštine.

Opštinu Foča u prošloj godini posjetilo je oko 15 000 domaćih i stranih turista iz brojnih evropskih i svjetskih zemalja. Iako očarani netaknutom prirodom ovog kraja, kojoj se iznova vraćaju, glavne zamjerke dali su na slabu signalizaciju, nedovoljnu promociju turističkih potencijala, ali i na loše pristupne puteve do destinacija. Sve je ovo opredijelilo opštinsku Turističku organizaciju da rade na otklanjanju nedostataka:

-Mi smo već preduzeli aktivnosti na izradi android aplikacije naših turističkih potencijala, zatim aktivno radimo na štampanju razglednica sa turističkim motivima opštine, promovišemo destinacije putem medija, interneta, sajtova i naše fejsbuk stranice. Rad našeg info-centra u užem jezgru grada biće produžen tokom sezone, a redovno ćemo ažurirati i obogatiti sadržajima interaktivni izlog-navodi Ljeposava Đajić, direktorica TO Foča.

Jedna od novina biće i markiranje biciklističkih staza do destinacija koje su do sada bile nodovoljno promovisane.

-Kroz projekat „Promocija biciklizma u svrhu valorizacije postojećih turističkih potencijala opštine Foča“ za koji su nam od Ministarstva trgovine i turizma RS odobrena sredstva u iznosu od 4 000 maraka markiraćemo biciklističke staze na lokaciji Foča-pješčane piramide-pećina Ledenjača, hram Svetog proroka Ilije-kula u Ratajima-vodopad Oteša-Foča gdje ćemo organizovati promotivne biciklističke manifestacije i predstaviti nove tursitičke ponude pružaocima turističkih usluga-precizirala je Đajićeva.

U okviru promotivnih aktivnosti Turistička organizacija postavila je u jednoj od najprometnijih ulica u gradu turističku mapu grada na kojoj su ucrtani svi turistički loakliteti opštine, kao i uslužni servisi koji mogu biti od koristi turistima.

-Na više loakcija u gradu postavili smo bilborde sa najatraktivnijim turističkim destinacijama, Pješčane piramide i ljepote planine Zelengore, a na četiri lokacije u gradu izvršeno je montiranje novih turističkih pokaznih tabli-navodi Đajićeva.

Svjesni da bez dobrih puteva nema ni turizma, iz opštine najavljuju da će u ovoj godini raditi na poboljšanju infrastrukture.

-Ono što je najvažnije je da krećemo u izgradnju puta desnom obalom rijeke Tare u čemu imamo podršku svih nivoa vlasti, a za šta ćemo u budžetu izdvojiti 200 000 maraka. Radovi će krenuti u aprilu, a taj projekat je od višestrukog značaja za rafting i uopšte razvoj turizma Foče. Osim toga, kroz projekte entitetskih i državnih ministarstava urediće se i put do Pješčanih piramida kao i drugi putevi koji vode do turističkih destinacija-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Okosnica ovogodišnje turističke ponude na području Foče biće NP „Sutjeska“, rafting kampovi, a jedna od novina je firma „Zlatni Bor“ koja će, osim što se bavi proizvodnjom sira po švajcarskoj recepturi staroj dva vijeka, tokom sezone turistima ponuditi i nove smještajne kapacitete.

-Njihovi gosti će pored degustacije domaćih proizvoda i specijaliteta uživati u netaknutoj prirodi na lokalitetu iznad samog kanjona Tare, a već su im najavljeni prvi gosti-naglašavaju u TO Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: