Ponovo izgorio motel Rafting kampa Hum

26.04.2016.

pozar motel Rafting kampa Hum

FOČA – Centralni objekat Rafting kampa „Hum“ kod Foče, koji je prošle godine uništen u požaru, a čija je obnova bila pri samom kraju, još jednom je izgorio.

Požar je prijavljen juče oko 16.30 časova, a fočanski vatrogasci pokušali su da ga ugase sa dvije kamion cisterne i dva mala vozila, ali je dvoetažni objekat, koji je uglavnom građen od drveta, u potpunosti uništen.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča Radojica Mališ rekao je da su na mjesto požara, koje je udaljeno oko 30 kilometara od grada, stigli za dvadesetak minuta, prvo sa pik-ap vozilom, a zatim i sa cisternom, da bi im se kasnije pridružila i cisterna Šumskog gazdinstva „Maglić“, te još jedno malo vozilo.

„Požar je bio veliki, jer je zahvatio veliki objekat od drveta. Kada smo potrošili vodu, gore nismo imali gdje da napunimo cisterne, pa smo se morali vratiti u grad da naspemo vodu, da bi se kasnije požar proširio, tako da nismo uspjeli da sačuvamo objekat“, rekao je Mališ.

On je naveo da su radnici koji su radili na obnovi objekta ispričali da su, za vrijeme pauze za ručak, primijetili dim u krovnoj konstrukciji.

U Stanici javne bezbjednosti Foča rečeno je da, prije uviđaja, koji je u toku, ne mogu govoriti o eventualnim uzrocima požara.

Motel kampa Hum, koji je vlasništvo beogradskog ljekara Dejana Milutinovića, prvi put je izgorio 9. marta prošle godine, a uzrok tog požara još nije rasvijetljen.