Vlada Japana i profesor Ninković poklonili savremenu hiruršku opremu

Radio Foča - 01. априла 2016. 058.ba

bolnica Foca

FOČA – Univerzitetska bolnica Foča dobila je dvije vrijedne donacije za operacione sale – jednu od Vlade Japana, a drugu od direktora Klinike za plastičnu hirurgiju u Minhenu i jednog od vodećih svjetskih hirurga Milomira Ninkovića.

Vlada Japana je, posredstvom Ministarstva zdravlja Republike Srpske, poklonila Univerzitetskoj bolnici savremenu hiruršku opremu za četiri operacione sale, čija je vrijednost 188.000 maraka.

Direktor Univerzitetske bolnice Veljko Marić rekao je da je, zahvaljujući ovoj donaciji, obnovljen instrumentarij čitavog operacionog bloka, koji pokriva sve oblasti hirurgije, ginekologiju, otorinu i maksilofacijalnu hirurgiju.

“ Planiramo i već smo krenuli u realizaciju tri nove operacione sale, koje ćemo napraviti u toku ove godine”, rekao je Marić. On je napomenuo da Vlada Japana već treći put pomaže ovu zdravstvenu ustanovu. “Prva donacija je bila 1998. godine, kada smo dobili 147 aparata u vrijednosti od 4,5 miliona dolara, a druga donacija je bio Centar za terapiju bola”, naveo je Marić, dodavši da je zahvaljujući tome ova bolnica napravila veliki iskorak, postavši nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Osim pomoći japanske Vlade, u fočansku bolnicu stigla je i oprema koju je poklonio direktor Klinike za plastičnu hirurgiju u Minhenu i jedan od vodećih svjetskih hirurga Milomir Ninković. “On je kupio dva kompleta opreme za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i poklonio je odjeljenju na kojem povremeno radi, učeći svojim operacijama mlađe kadrove, na čemu smo mu svi mi ljekari mnogo zahvalni”, rekao je Marić.

On je naglasio da je Univerzitetska bolnica Foča svojim radom opravdala sve donacije, jer se u njoj godišnje liječi 13.000 pacijenata sa čitavog prostora Republike Srpske i BiH. “Prepoznatljivi smo po kvalitetnim operativnim zahvatima i brzoj dijagnostici, bez liste čekanja, sa ljudskim pristupom i ljubaznošću osoblja”, istakao je Marić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,