Hodočasnici iz Čajniča na putu ka Ostrogu

11. маја 2016. 058.ba

Cajnice ka Ostrogu

ČAJNIČE – Ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, okupivši se hodočasnici sa Pala i Čajniča, prije dva dana krenuli su Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, ka Manastiru Ostrogu.

Već dugi niz godina, vodeći se vjerom i ljubavi prema Čudotvorcu Ostroškom, Čajničani odlaze da se pomole za zdravlje i sreću. Ovo je čin vjere, iskušenja, molitve, da se održe na putu do velikog svetitelja Ostroškog Vasilija.

Po starodrevnoj praksi hodočasnici idu pješice da bi tako na dan svetitelja stigli da se poklone i celivaju Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost.

Poslije molitve blagodarenja i moleban za sretan put uz blagoslov sveštenika, krenuli su put Ostroga. Da ih blagoslov Božji prati, da srećno odu i da se srećno vrate

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: