Slavlje višegradskih maturanata

SRNA - Jovana Borovčanin | Foto: Slavko Garić - 13. маја 2016. 058.ba

Maturanti

VIŠEGRAD – Uz pjesmu i trubače maturanti Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada obilježili su danas na ulicama Višegrada i Andrićgrada završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Direktor ove školske ustanove Đorđe Mršević rekao je da je 85 maturanata završilo srednju školu, te da su školu predstavljali na raznim takmičenjima.

„Matursko veče planirano je 27. maja, a obilježićemo ga tradicionalno, šetnjom višegradskim ulicama od spomenika Ivi Andriću kraj višegradske ćuprije do spomenika Andriću u Andrićgradu i slavljem u višegradskoj banji, u hotelu „Vilina vlas“, rekao je Mršević.

Razredni starješina odjeljenja gimnazije Ljerka Petrović rekla je da je izašla uspješna generacija dobrih, mladih ljudi koji imaju jasan stav šta upisati, kao i da će to biti odgovorni budući intelektualci.

„Najzapaženije rezultate za našu školu iz oblasti fizike, matematike i informatike tokom sredonjoškolskog obrazovanja imali su Božo Topalović i Branko Fulurija i mi smo ponosni, na takve učenike“, dodala je Petrovićeva.

Petrovićeva je istakla da se očekuje da će učenik generacije biti iz ovog odjeljenja gimnazije, te pohvalila i ostale višegradske gimnazijalce, koji su tokom školovanja imali odličan i korektan odnos prema nastavi i profesorima.

Srednja škola „Ivo Andrić“ iz Višegrada ispratila je 68. generaciju višegradskih maturanata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: