Ženski rukometni klub „Rogatica“ – Neslavna sezona u premijer ligi

16.05.2016.

ZRK Rogatica (12)

ROGATICA – Nakon okončanja takmičenja u Premijer ligi ženskog rukometa u BiH i gubitka utakmice od Katarine iz Mostara sa 17:30 (10:14), ekipa ŽRK „Rogatica“ zauzela je posljednje mjesto i poslije samo godinu dana vratila se u Prvu žensku rukometnu ligu Republike Srpske.

– Ovo je očekivan rezultat i sezona koje ćemo se po lošem dugo sjećati, reče predsjdnik kluba Novo Kosorić. Na ulazaku u Premijer ligu nismo imali adekvatnu materijalnu i finansijsku podršku, a uz to umjesto da se eventualno pojačamo sa par novih, iskusnijih, igračica, mi smo, zbog odlaska na školovanje u veća mjesta, ostali bez tri najbolje članice kluba. Otišle su nam najbolji strijelac Dejana Kulić, koja je u prosjeku po utakmici postizala 12 i više golova, Milica Hršum, najbolji odbrambeni igrač, i iskusni golman Soka Cvijetić.

ZRK Rogatica

– Gubitak ovako dobrih i iskusnih igračica mi u Rogatici nismo mogli nadoknadiiti i desilo se to da smo se samo prošetali Premijer ligom na čija vrata ćemo, iskreno se nadam, za najviše 2 do 3 godine, ponovo zakucati, jer u omladinskom pogonu već imamo nekoliko talentovanih i perspektivnih igračica, dodao je Kosorić.