Zabilježeno na Borikama – Vandalizmu nikad kraja

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. juna 2016. 058.ba

Benziska pumpa na Borikama

ROGATICA – Ono što je nekad za bihaćku krajinu bio „Agrokomerc“, to je za Rogaticu „Agrokombinat“. Nije ni čudo, jer je tvorac velikokladuškog giganta bio Fikret Abdić, a rogatičkog pokojni Stevo Obradović, koji su studirajući u Sarajevu postali prijatelji i kasnije jedan bili uzor u privredi.

Od nekadašnjeg „Agrokomerca“ tvrde savremenici ostalo je malo, a od „Agrokombinata“ ništa. Lošom privatizacijom, nedomaćinskim poslovanjem i vandalizmom kome nikad kraja, rastače se i posljednji dio imovine ovog nekad uzornog kolektiva koji je zaokruživao proizvodnju i preradu sa trgovinom i ugostoiteljstvom i zapošljavao preko 200 stalnih radnika i daleko više kooperanata u poljoprivrednoj i drugim proizvodnjama.

Benziska pumpa na Borikama 2

Dobar primjer kako se uništava imovina bivšeg „Agrokombinata“ je benzinska pumpa na Borikama. Od nekad modernog objekta sa dva tanka goriva za desetine radnih mašina, i iznujtra i sa vana, ostala je samo ljuštura. Slično je i sa obližnjim bivšim ovčarnikom kapaciteta 1000 ovaca, za koga se tvrdilo da mu nema ravna na Balkanu, i drugim objektima o kojim niko ne brine. Naprotiv!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: