Skupština opštine Rogatica – Usvojen nacrt rebalansa budžeta

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. jula 2016. 058.ba

SO ROgatica (2)

ROGATICA – U cilju uključivanja u budžet opštine 613.000 maraka suficita iz fiskalne 2015. godine, produženja korišćenja odobrenih sredstava od Vlade Republike Srpske i banaka u iznos od 360.000 maraka, odbornici SO-e Rogatica na danas, 11. jula, održanoj sjednici usvojili su i u javnu raspravu od 30 dana uputili nacrt rebalansa budžeta za tekuću godinu u iznosu od 7,150.000 maraka. To je za 17,1 posto više od planiranog budžeta za 2016. godinu koji je iznsio 6,050.000 maraka.

Načalnica Odjeljenja za finansije Tijana Brkić rekla je da su prihodi od poreza zastupljeni sa skoro 52 posto, neporeski prihodi 26,5 i „ostali“ prihodi 21 posto.

– Analogno povećanim prihodima, naglasila je Brkićeva, povećani su i budžetski rashodi. Dobar dio sredstava biće utrošen za organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) „Rogatica 2016“, koje će se održati od srijede 13. do nedjelje, 17. ovog mjeseca, na kojim će, prema zvaničnim prijavama, učestvovati oko 2000 učesnika iz opština sa tromeđe Republike Srpske i BiH, Srbije i Crne Gore.

SO ROgatica (1)

Usvojeno je i više različitih odluka. Pored ostalih tu je odluka o usvajanju Nacrta Plana parcelacije za izgradnju saobraćajnice oko Rogatica, o čemu je ispred nosioca izrade plana IRBIS CENTR-a iz BanjaLuke, sa stanjem na terenu upoznala direktorka Snežana Mrđa-Badža, izmjeni i dopuni Poslovnika o radu SO-e i osnivanju i imenovanju članova stalnih tijela SO-e. Radi se o Komisiji za nagrade i priznanja u koju su istovremeno imenovaani Slavko Lošić, Aleksandar Rajak i Božo Šalić.

Tu je i odluka o nagradama i priznanjima koje će se dodjeljivati uz 27. septembar kao Dan opštine Rogatica. Priznanja, kao izraz zahvalnostiza doprinos od značaja za opštine i građane, biće kroz povelju opštine, povelju počasnog građanina, zahvalnicu i, najveću, novčanu nagradu.

Na sjednici, bez diskusija i jednoglasno, primljene su k znanju, informacija o rezultatima istraživanja zadovoljstva korisnika javnih usluga, obavljenoj proljećnoj sjetvi, stanju u oblasti zanatsko-pruduzetničke djelatnosti, radu Komiosije za planiranje kapitalnih investicija za period januar – juni 2016. i životnom standardu penzionera na području opštine u 2015. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: