Tragedija u Rogatici – Grom ubio furmana

26.07.2016.

Grom

ROGATICA – Juroš Kosorić (60) iz Rogatice poginuo je juče, 25. jula, nešto poslije 14 časova od udara groma na severnoj strani šumovitog dijela brda Tmor nedaleko od sela Milkovići u Brankovićima.

Nastradali je povremeno radio kao furman volujske zaprege na izvozu građe ŠG „Sjemeć“ za račun Dragana Bojata iz Stare Gore kod Borika. Pošto je kiša intenzivno padala praćena jakom grmljavinom, nastradali Kosorić u društvu primača građe Bože Mihajlovića i Gordana Vučaka, vlasnika volujske zaprege sa kojom je radio, sklonio se pod jednu visoku omoruku-smrču. Na sebi je imao mokru odjeću i mobilni telefon. Da bi što manje pokisao stao je tik uz drvo u koje je grom iznadana udario i tom prilikom Kosorić je zadobio teške tjelesne povrede od kojih je ubrzo podlegao. Na lice mjesta ubrzo je došla ekipa hitne pomoći Doma zdravlja iz Rogatice, ali nažalost samo je mogla konstatovati smrt stradalog.

U blizini nastradalog bio je i primač Mihajlović. Od udara groma on je odbačen više od dva metra i bio u kraćoj nesvijesti, ali je ubrzo došao sebi. Udar je osjetio i Gordan Vučak, ali je i on prošao bez povreda.

Na lice mjesta izašli su i radnici Policijske stanice u Rogatici. U saradnji sa nadležnim tužiocem obavili su uviđaj i sačinili odgovarajući izvještaj.