Završene 53. MOSI „Rogatica 2016“ – Sokočani prvi, Rogatica druga [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. jula 2016. 058.ba

MOSI Rogatica zatvaranje (7)

ROGATICA – Proglašavanjem najuspješnijih pojedinaca i ekipa i spuštanjem zastave, u Rogatici su danas, 17. jula, ljeta gospodnjeg 2016. okončane četverodnevne 53. međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) „Rogatica 2016“, kao najveće amaterske sportske manifestacije na ovim prostorima, a neki kažu i u jugoistočnoj Evropi.

MOSI Rogatica zatvaranje (4)

Na Igrama je učestvovalo 1928 sportisti iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH. Odigrano je 392 susreta, od čega 128 u ženskoj i 264 u muškoj konkurenciji.

Sveukupni pobjednik Igara je ekipa opštine Sokolac. Drugo mjesto pripalo je sportistima opštine Rogatica, koja je bila treći put domaćin ove manifestacije, dok je trećeplasirana ekipa opštine Prijepolje.

MOSI Rogatica zatvaranje (3)

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile sportistkinje Sokoca. Na drugo mjesto plasirale su se djevojke iz Prijepolja, a na treće Rogatice. Kod muškaraca prvo mjesto pripalo je ekipi iz Bajine Bašte, drugi su Sokočani i trećeplasirani Rogatičani.

Pehar za fer plej otišao je ekipi Pljevalja, a za najkompletniju ekipu proglašena je ekipa Sokoca.

MOSI Rogatica zatvaranje (2)

Za najuspješniju sportistkinju proglašena je atletičarka iz ekipe Prijepolja Kristina Radivojević koja je osvojila 4 zlatne i jednu bronzanu medalju. Junak Igara među sportistima je atletičar Srđan Marić iz Bijelog Polja koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrenu medalju.

Na Igrama su oborena i dva rekorda i oba u bacanju diska. Milica Vukadinović iz ekipe opštine Mojkovac bacila je disk 40,40 m i oborila rekord Vere Pucarević star čak 39 godina, dok je Ivan Kukuličić iz Bijelog Polja prvo oborio rekord svog sugrađanina Tomaša Đurovića iz 2014. koji je iznosio 49,76, a zatim i svoj 50,44 da bi se zaustavio na 51,30 m.

MOSI Rogatica zatvaranje (5)

Posebno priznanje dobio je predstavnik ekipe domaćina Rogatice, strijelac Zdravko Šubara, kao najstariji aktivni takmičar kome su ovo bile 35. MOSI.

Zastavu Igara spustili su najuspješniji sportisti grada domaćina i predali je sportistima Pljevalja, opštine koja će biti domaćin 54. Igara u ljeto 2017. godine.

MOSI Rogatica zatvaranje (1)

Iako su Igre završene i zastava otputovala prema Pljevljima, a da ne bi ostali dužni našim čitaocima, da još kažemo da su sinoć košarkaši Rogatice u borbi za prvo mjesto i zlatnu nedalju, što je treća ekipna za opštinu, pobijedili ekipu Sokolac sa minimalnih 76:75.

Pošto su fudbalom Igre otvorene, fudbalom su i zatvorene. U finalnoj utakmici pred svečano zatvaranje, sastale su se ekipe Sokoca i Priboja. U regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1. Slijedilo je izvođene penala i u tome su srećniji bili Sokočani sa 4:3. Time su osvojili prvo mjesto i učinili uslugu fudbalerima Rogatice koji su time izborili treće mjesto i bronzanu medalju.

MOSI Rogatica zatvaranje (8)

Ono što je zanimljivo, osim Sokočana i Rogatičana, među tri prvoplasirane ekipe od ekipa ošština iz „komšiluka“ skromni su rezultati. Odbojkašice i rukometašice federalnog Goržda plasirale su se na treće mjesto. Treće mjesto zauzeli su i muškarci Kalinovika u malom fudbalu, planinari i planinarke Višegrada i stonoteniseri Foče, ali su zato obraz regije osvijetlili teniseri Novog Goražda osvojivši zlatnu medalju.

MOSI Rogatica zatvaranje (9)

MOSI su imale i svoje Para MOSI, a to će reći takmičenja za osobe sa invaliditetom. Takmičili su se u sportskom ribolovu, šahu i streljaštvu. Pobjednik u sportskom ribolovu je Zoran Savić, koji se takmičio van konbkurencije, dok je prvo mjesto u šahu pripalo Slaviši Šušnjaru iz Priboja sa 4,5. Takmičar iz Rogatice Zijad Bajić kao treće plasirani osvojio 3 poena. U streljaštvu neprikosnoveni su bili predstavnici Sokoca Dražen Janković, Dragan Šender i Momčilo Delipara.

MOSI Rogatica zatvaranje (6)

I na kraju podatak o onim koji su medijskli pratili ovaj sportski događaj. Bilo nas je, zvanično registrovanih, čak 41.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,