Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Oduševili Ivana Žigon i Kosovski božuri

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. avgusta 2016. 058.ba

Ivana Zigon u Rogatici (1)

ROGATICA – Organizatori manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem dovođenjem Ivane Žigon i njenih Kosovskih božura postigli su više nego pun pogodak. Poklonili su gradu i sugrađanima nezaboravan kulturno-zabavni događaj za kojim treba da žale svi koji su za njega znali a nisu došli.

Ivana Zigon u Rogatici (2)

Obučeni u bijelo Ivana i njeni Kosovski božuri u sastavu Mirjana Boroc iz Prištine, Ivana Stević iz Gračanice, Leposava Stolić, Jelena Spasić i Maja Aksić iz Velike Hoče, Jovan i Miloš Radić iz Orahovca, Milan Gavrilović iz Kmetovca kod Gnjilana i Jelena Jovović iz Goraždevca uz pratnju na harmonici mestra Gavrila Kujundžića svoje predstavljanje, u punoj sali gradskog bioskopa, započeli su čestitkama Rogatičanima za predstojeći praznik Preobraženje numerom „Sve da se preobrazi“. A onda uz česta prekidanja aplauzima, „Mi pesmom pevamo Hrista proslavljamo“, „Daću sve za Metohiju“, „Oj Kosovo, Kosovo“, „Molitva kosovske dece“… Posebno je oduševila Ivana Žigon recitacijom poeme „Gračanica“ Desanke Maksimović i Erićeve „Kriva sam“, koja je kao i sve ostale numere pozdravljene dugotrejnim aplauzima prisutnih u sali bioskopa.

Ivana Zigon u Rogatici (3)

Kraj koncerta najavljen je kao i početak numerom „Sve da se preobrazi“, ali je ipak završen sa „Vidovdan“ čije su izvođenje svi prisutni propratili na nogama uz dugotrajni aplauz što je značilo veliko hvala Ivani i Kosovskim božurima za jedno nezaboravno veče radi koga će ovogodišnje slavlje uz Preobraženje Gospodnje sigurno biti povod da se Rogatičani još koji put susretnu sa ovim kulturnim poslenicima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,