Promjena trenera u ŽRK Rogatica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. avgusta 2016. 058.ba

ZRK ROgatica

SAVČIĆ UMJESTO ZEČEVIĆA

ROGATICA – Nakon što su rukometašice ŽRK Rogatica neslavno prošle u prošlom prvenstvu Premijer lige BiH pod stručnim rukovodstvom trenera Zorana Zečevića, vratile su se u Prvo ligu Republike Srpske. U prvenstvo, koje počinje na jesen, ulaze starim sastavom i novim trenerom.

Riječ je o poznatom rukometnom stručnjaku Milanku Savčiću, nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije, a potom trenerom dobojske Sloge, Goražda, sa kojim je kao igrač i trener postigao zapažene uspjehe, Leotara i Čelika. Kao trener iskazao se i na internacionalnom planu. Radio je u Španiji i Kataru.

Milanko Savcic

– Imao sam nekih ponuda da ostanem u inostranstvu. Posebno zanimljiva bila je ponuda iz Tunisa. Taj aranžman nije realizovan i otuda odluka da u narednom prvenstvu vodim ŽRK Rogatica. Porodično sam vezan za ovaj kraj i blizu mi je rodno Goražde. To i entuzijazam nekih rukometnih radnika u Rogatici, među kojim posebnno ističem Novu Kosorića, opredijelilo me je da preuzmem Rogatičanke. Po mom mišljenju radi se o mladom i perspektivnom sastavu koji može još dosta dati, a u planu je da formiramo i školu rukometa, rekao je Savčić uz napomenu da je 28. avgust odredio za početak priprema.

– Želim, naglasio je on, da napravimo solidnu igračku bazu za budućnost i da se Rogatičanke za par sezona ponovo vrate, ali i duže ostanu, u BiH eliti ženskog rukometa.

Tekst i foto: Sreten Mitrović

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,