Sutra sjednica SO-e Rogatica

Sreten Mitrović - 30. novembra 2016. 058.ba

Opština Rogatica

ROGATICA – Uzeir Kurtić, u ulozi predsjednika starog saziva SO-e, za sutra, 1. decembara zakazao je konstituirajuću sjednicu novog saziva opštinskog parlamenta koji broju 19 odbornika.

Uz verifikaciju mandata odbornika izabranih na posljednjim lokalnim izborima, na sjednici treba da se izabere novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine i zamjenik načelnika opštine.

Pod tačkom razrješenja i imenovanja razriješiće se stari i izabrati vršioci dužnosti sekretar SO-e i pet načelnika odjeljenja u opštinnskoj upravi i izvršiti izbor članova stalnih radnih tijela Skupštine opštine.

Ono što posebno izaziva interesovanje je pitanje ko će imati skupštinsku većinu – načelnik opštine Milorad Jagodić (SNSD) ili opozicija na čelu sa SDS-ovih pet odbornika, ali se zna da po prvi put nakon posljednjeg rata u Skupštini neće biti predstavnika bošnjačkog naroda, jer ni jedan od predloženih kandidata nije dobio dovoljan broj glasova da bude odbornik.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,