Interesovanje Italijana za proizvodnju peleta

SRNA - Jovana Borovčanin - 01. децембра 2016. 058.ba

pelet

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je predstavnike kompanije „Benefitkontent“ iz Italije, sa kojima je razgovarao o razvojnim projektima u ovoj opštini, baziranim na proizvodnji peleta.

„Opština Višegrad otvorena je za saradnju sa investitorima koji imaju namjeru da ulažu u ovaj grad radi proširenja proizvodne djelatnosti i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta“, rekao je Đurević.

On je dodao da je opština spremna da potencijalnim investitorima ustupi zemljište na korištenje, kao i priključke za vodu i struju.

Biznismen Gvido Garbi iz Toskane, koji se bavi proizvodnjom peleta u Italiji, rekao je da Višegrad ima brojne prednosti za ovu proizvodnju.

On je najavio da će prvi naredni korak u decembru biti određivanje finansija potrebnih za pokretanje proizvodnje, a da bi, ukoliko sve bude kako treba, na proljeće mogla bti pokrenuta proizvodnja peleta.

„Nama je bitno da pokrenemo proizvodnju na proljeće da bi obezbijedili tržište peleta u najtraženijem periodu, a to je jun i jul“, napomenuo je Garbi.

On je rekao da je planirano više od 10 radnih mjesta, u zavisnosti od toga kako se plan bude odvijao.

Garbi je zahvalio na podršci načelniku opštine i preduzeću „Klis kompani“ iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,