Zabilježeno u Rogatici – Divlje patke na Borikama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. februara 2017. 058.ba

rogatica-divlje-patke-na-borikama1

ROGATICA – Južni vjetar, februarsko sunce i kiša koja je padala posljednjih dan-dva, doveli su do naglog topljenja 30-tak santimetara snijega na boričkom platou i do pojave većih vodenih bujica koje mali planinski potoci nisu mogli primiti pa su se na nekim mjestima pojavila prava jezera.

Jedno od njih akumuliralo se u Arnautovićima, neposredno pred naseljem Borike, pored puta koji vodi iz Rogatice, na kome je na opšte iznenađenje došlo i jedno jato divljih patki, koje smo juče, 4. februara, snimili i koje, kako rekoše mještani, nisu ranije registrovani u ovom kraju.

rogatica-divlje-patke-na-borikama2

Za čim su i odakle došle i šta će sa njima biti kad se voda povuče niko ne zna. Ali, ostaće priča da su i te simpatične ali izuzetno plašljive ptice ušle u floru i faunu ovog lijepog kraja.

– Kakva je korist od toga što nam dolaze do sada ovdje nepoznate ptice, kad nam ne dolaze ljudi. Neodgovorni uništili su biser rogatičkog, ali i Republike Srpske i BiH turizma kakav su do nedavno bile Borike, pitaju se u ovom kraju?

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,