Kusturica ozvaničio gradnju mulitpleksa u Foči

23.04.2017.

kus-2-650x488

FOČA – Srpski režiser Emir Kusturica, kao predstavnik preduzeća „Lotika“ D.O.O iz Višegrada, i direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović potpisali su danas u Foči ugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju multipleks bioskopa sa tri kino sale u ovoj ustanovi kulture.

Ugovorom je predviđeano da preduzeće “Lotika” uloži 1.200.000 KM u rekonstrukciju i opremanje postojeće kino sale u prizemlju i dvije nove manje sale na spratu objekta.

Kusturica je naglasio da je ovo treći multipleks u ovom dijelu Srpske, nakon višegradskog, koji odavno radi, i trebinjskog, koji je još u izgradnji.

On je najavio da će radovi u Foči početi za sedam dana.

“Nadamo se da će do početka nove školske godine ova prva sala da proradi, a u toku iduće godine i dvije nove, tako da ćemo imati pravi mali multipleks i mogućnost da mladi, ali i stari, dođu u bioskop i vide sve ono što istog trenutka gledaju ljudi u Londonu, Berlinu ili San Francisku“, rekao je Kusturica.

kus-1-600x450

On je dodao da će biti ugrađena moderna audio i vizuelna oprema najvećeg mogućeg nivoa.

Direktor CKI Vladimir Pantović zahvalio se Kusturici na odluci da investira novac u ove svrhe.

„Veoma nas raduje realizacija ovog projekta. Ovo je investicija koju Centar za kulturu i informisanje sigurno nikada ne bi mogao sam pribaviti“, rekao je Pantović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Radisav Mašić, koji je naglasio da će ovim projektom biti obogaćen kulturni život u gradu.

„Naša omladina i studenti koji ovdje studiraju, a ima ih oko 1.700 biće u prilici da svako veče budu u bioskopu i da gledaju aktuelne filmove na najboljoj mogućoj tehnici“, naveo je Mašić.

Preduzeće Lotika koristiće bioskop 10 godina uz mogućnost produženja ugovora za dodatnih pet ili deset godina, a CKI moći će da koristi kino sale za svoje potrebe.