Hodočasnici krenuli ka manastiru Ostrog

08. maja 2017. 058.ba

hodocasnici-iz-cajnica

ČAJNIČE – Grupa od 18 hodočasnika krenula je jutros pješice iz Čajniča na pokloničko putovanje do Manastira Ostrog u Crnoj Gori da bi se poklonili Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu.

Uglješa Skoko koji već peti put ide rekao je novinarima da je ovo 11 pohod pješice do manastira Ostrog, te da svake godine ima sve više poklonika.

Uglješa je dodao da je među hodočasnicima ove godine 18 hodočasnika i jedna djevojka, a da je put dugačak 180 kilometara.

On kaže da za njega ovo putovanje predstavlja jednu duhovnu i moralnu obnovu, te da nije lako hodati tako dugo, ali da to ipak uspije sa vjerom i ljubavlju.

Uglješa je poručio svima da krenu na pokloničkoputovanje jer to je iskustvo koje se ne može kratko opisati, mora se proći i doživjeti.

Drugi dan stižu u Foču gdje će se sastati sa Paljanima, odakle će svi zajedno krenuti u Crnu Goru.

Najstariji u grupi je Marko Šarac sa 70 godina i najmlađi Milomir Kuvelja sa 17 godina.

Bobana Živković, koja prvu godinu ide na ovo pokloničko putovanje, kaže da je to sveti hod u čast Svetom Ostroškom Vasiliju, gđe ide da uzme blagoslov za sebe i svoje najbliže i da se duhovno okrijepi i osnaži.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: