Neobičan maskenbal razveselio Fočake [FOTO]

SRNA - Aleksandra Janković - 19. maja 2017. 058.ba

maskenbal-u-foci-1

FOČA – Tradicionalni dječiji maskenbal večeras je u Foči izveo na gradske ulice više od 550 djece obučenih u grupne kostime, koje su tematski i maštovito kreirali uz pomoć roditelja i zaposlenih u obdaništu i dvije osnovne škole.

maskenbal-u-foci-2

Gradom je defilovala grupa grozdova, koje su mališani dočarali plavim, ljubičastim i bijelim balonima uz zelene listove od papira, rubikove i jamb kocke, komplet domina i špil karata, buketi proljećnog cvijeća.

maskenbal-u-foci-3

Na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba „Sutjeska“, gdje je obavljena smotra brojne građane oduševila je i skupina bubamara i oblaka, grupe tenisera, kauboja, klovnova, slikara, jarko žutih sunašaca i drugih veselih maski.

maskenbal-u-foci-4

Slađana Vladičić, direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“, koji je uz pomoć osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“ organizovao maskenbal, istakla je da je ove godine manifestacija osmišljena malo drugačije.

maskenbal-u-foci-5

„Za promjenu, ovo je veoma lijepo vidjeti. Roditelji su se mnogo više potrudili, jer su prošle godine dominirale kupovne maske, a sada su u grupnim kostimima naglašeni trud i maštovitost roditelja, vaspitača i učitelja“, rekla je Vladičićeva.

maskenbal-u-foci-6

Tradicionalni dječiji maskenbal organizovan je u okviru Majskih svečanosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,