Petrović: Višegradski SDS skreće pažnju javnosti sa problema koje ima

30.05.2017.

Snsd visegrad

VIŠEGRAD – Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović izjavio je da višegradski SDS želi da skrene pažnju javnosti sa problema koje imaju u svom opštinskom odboru, da ih je jedan odbornik već napustio, a da se drugi priprema da napusti klub odbornika stranke.

– Oni su u velikim problemima i njih ne samo da napuštaju odbornici, već ih napuštaju i veoma značajni i ugledni članovi stranke, jer su nezadovoljni imenovanjem Miroslava Kojića za novog predsjednika Opštinskog odbora SDS-a u Višegradu – rekao je Petrović novinarima.
On je poručio Kojiću da ne treba da se bavi kadrovskim stvarima unutar Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad i istakao da SNSD ima dovoljno mladih i kvalitetnih kadrova.

– Krivične prijave koje je podnio direktor Rehabilitacionog centra “Vilina vlas” Dragan Ušćumlić pokazuju da on želi na sebi svojstven način da izblefira javnost Višegrada, a na sjednici Skupštine opštine Višegrad smo vidjeli da je napravio minus od 125.000 KM i da je mnoge stvari radio neregularno – rekao je Petrović.

On je istakao da u višegradskom SNSD-u nemaju razloga da se bave ucjenama jer imaju dosta elemenata za njegovu smjenu, što će, kako je rekao, biti učinjeno na narednoj sjednici Skupštine opštine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovih dana u medijima objavljena izjava pojednih članova opozicionih stranaka u Višegradu, a koje se odnose na to da je opština blokirala pojedine projekte koji su započeti u ranijem periodu.

– Projekat “Akva park” je zaustavila građevinski inspektor, jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Dio objekta “Akva parka” izgrađen je na državnom zemljištu u vlasništvu “Voda Srpske” i taj projekat nema potrebnu dokumentaciju i nema građevinsku dozvolu – naveo je Đurević.

On je dodao da je projekat “Vodovod Prelovo-Klašnik” zaustavljen prošle godine u ljeto, a da za put prema višegradskoj banji nisu bila predviđena sredstva i da su tek za 2017. godinu predviđena sredstva da bi se taj projekat priveo kraju.

– Želim da poručim opoziciji da nas neće spriječiti u namjeri da u Višegradu napravimo nešto dobro, jer Višegrad zaslužuje bolje, a mi ćemo to našim radom dokazati – poručio je Đurević.

Odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić rekao je da opozicija bombastičnim neistinama pokušava da blokira i uspori rad, oporavak i razvoj Višegrada, te poručio da im to neće uspjeti.

– Svjedoci smo da su pokušavali da blokiraju Skupštinu i da nisu uspjeli, a ovih dana biće održana osma po redu sjednica Skupštine, što pokazuje da smo jedni od najupornijih u kvalitetnom radu – ističe Andrić.