Završen treći omladinski Memorijalni turnir „Mladen Obrenović – Brena“

03. jula 2017. 058.ba

turnir-brena-1

ČAJNIČE – Održan je treći memorijal u čast pokojnog Mladen Obrenovića, čajničkog dječaka, preminulog na pragu snova, na dohvat sportske vječnosti. Ipak Mladen i dalje živi, kako je to rekao njegov drug i poeta Milenko Dačević, u svakom dječaku i djevojčici koji su danas po suncu i kiši, jurili za loptom.

Turnir je otvorio zamjenik načelnika Bojan Tanasković sa riječima:
„Želim da se zahvalim porodici pokojnog Mladen, koja je tu sa nama, kao i svim prisutnim. Neću dužiti, jer djeca nestrpljivo čekaju da igra počne. Proglašavam turnir svečano otvorenim.“

turnir-brena-2

Djeca su bila sjajna. Igrala su se fudbala, nadmetala, driblala, jurili su gol više. Vrijeme ćudljivo, mijenjali su se oblaci i vrelo julsko sunce, a onda nas je okupala topla ljetnja kiša. Djeca nisu marila. Na kraju imamo šampione u sve tri kategorije.

U kategoriji pionira 2002. godiste 1. mjesto osvojio je Olimp Pale. 2. mjesto FK Drina Višeg rad, a 3. mjesto FK Mladost Rogatica. Kategorija pjetlića 2007. godiste: 1. mjesto FK Ole Beograd, 2. mjesto FK Breznica Pljevlja, i 3. mjesto FK Sutjeska Foča. Cicibani 2009. godište i mlađi: 1 mjesto Š.F Bambi Višeg rad, 2. mjesto FK Goraždu, i 3. mjesto FK Stakorina Čajniče.

turnir-brena-3

Iako je fudbal timska, naravno svaki turnir obilježe i pojedinci.

Najbolji igrač među pionirima je Aleksa Kovačević iz FK Olimp. Najbolji golman Boris Tanović iz FK Drina, a najbolji strijelac Luka Janković iz FK Mladost. Kod pjetlića najbolji igrač Mihajlo Maljković iz FK Ole Beograd, najbolji strijelac Andrija Milošević FK Ole Beograd, a najbolji golman Balša Radanović FK Breznica Pljevlja.

turnir-brena-4

Cicibani. Najbolji igrač Elvir Bajrica. Najbolji igrač Luka Đurđević.

Za kraj direktor turnira Konstantin Katana zadovoljan je samim turnirom i ističe:
„Hvala našim prijateljima iz Srbije koji su tu došli na tri dana. Ovo je za mene više od turnira, od sporta. Ovo je zavjet koji želim ispuniti. Zato mi je uvijek puno srce kad vidim da se sve odvija na najbolji način! Za Mladena, mog druga, kog brata.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,